İş birliği hamlesi !

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve ekibi üniversite-sanayi iş birliğini daha aktif hâle getirmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesinde bulunan SYS’yi (Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş) ziyaret etti.

Ziyaretin ilk ayağında Rektör Bilgiç ve ekibi üniversite-sanayi iş birliği kapsamında SYS Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Zafer Aral, şirket yönetici ve temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası Rektör Bilgiç ve kendisine eşlik eden heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Aral’ın rehberliğinde fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu. Gezi sırasında atış poligonuna uğrayan Rektör Bilgiç ve ekibi atış talimi yaparak silahları bizzat test etti.

Fabrika gezisinin ardından Rektör Bilgiç ve beraberindeki heyet, SYS Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral ve şirket yöneticileri ile birlikte okulumuzu ziyaret etti. OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı’nın da katıldığı ziyarette Başkan Aral ve şirket temsilcileri Yeşilyurt MYO hakkında Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı’dan detaylı bilgiler aldı.