İşyeri Eğitimi ve Uygulaması Rehberi Çıktı !

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitelerin, teknik eğitimin her alanında aktif rol almasını beklemek zor. Bu nedenle Üniversitelerin, teknik eğitimi akademiden sanayiye kaydırma çabalarını ve şirketlerin, mühendis, teknisyen ve tekniker adaylarını kendi işyerlerinde henüz öğrenciyken eğitmeye başladıklarını izliyoruz. Sanayiye daha nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinde, Üniversite-Sanayi işbirliği gerekli. Bu işbirliğinde, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuruluşlarına en yakın insan kaynağını, OSB MYO öğrencileri oluşturmakta; işbirliğinin sürdürülmesini ise İşyeri Eğitimi ve Uygulama Programı sağlamaktadır.

Bu rehber, işyeri eğitimine gönderilecek öğrencilerimize yol göstermek maksadı ile hazırlanmıştır. İşte bu noktada, siz genç tekniker adaylarına, hem işyeri eğitimi ve uygulama programının iş hayatına adımlarınızı atmadan evvel teknik bilgi, beceri, cesaret kazandırmasını ve hem de tecrübeli mezuniyet yaşatmasını umuyoruz.

Yeşilyurt DemirÇelik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü