Meslek Yüksekokulumuz ve Türk Telekom arasında işbirliği !

Meslek Yüksekokulumuz ve Türk Telekom A.Ş. arasında “Türk Telekom Akademi-Üniversite İş Birliği Telekomünikasyon Sertifika Programı” iş birliği protokolü imzalandı. Aynı zamanda program kapsamında  Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde “Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı”nın açılışı da yapıldı.

Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen imza törenine; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Meslek Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Türk Telekom A.Ş. Kuzey 1 Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnal, Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen, akademisyenler,  öğrenciler ve sektör çalışanları katıldı.

Tören öncesi yapılan konuşmalarda Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Yıldızlı, “Bugün burada en modern ve en teknolojik olan Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarımızı açacağız. Açılacak bu laboratuvar özellikle Telekomünikasyon ve Elektronik Bölümü öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Bu laboratuvarda fiber kabloların onarımlarını ve ölçümlerini yapabilecek donanıma sahip teknik elemanlar yetiştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“SEKTÖR İÇİN ÇÖZÜM ODAKLI VE KALİFİYE SEKTÖR ÇALIŞANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”

Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen de sertifika programı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Özmen, sertifika programı ile telekomünikasyon sektörü için pratik, çözüm odaklı ve kalifiye sektör çalışanı yetiştirmeyi hedeflediklerini, öğrencilerin bu program sayesinde mezun olmadan önce hem sektörü yakından tanıma fırsatı elde edeceğini hem de pratik, kapsamlı ve profesyonel bir deneyim edinebilme imkânı bulacaklarını söyledi.

TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALI LABORATUVARI AÇILDI

Protokolün imzalanmasının ardından Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde kurdeleyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Türk Telekom A.Ş. Kuzey 1 Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnal ve Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı beraber kesti. Mehmet İnal, laboratuvar ortamında yapılan çalışmaları bire bir örneklerle tanıttı.

Açılış töreni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın Mehmet İnal’a plaket vermesiyle son buldu.