Rektörümüzü Konuk ettik

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç kamu-üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir dizi ziyarette bulundu.

Ziyarete; Rektör Bilgiç’in yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi, Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Yüksekokul Müdürümüz ve ayno zamanda Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Naci Kurgan, Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş ve beraberinde Osman Özsoy eşlik etti.

Ziyaretin ilk durağı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) olurken Rektör Bilgiç ve beraberindeki heyete OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OSB’de kurulan OKA’nın yeni binasını tanıttı.

OKA’nın ardından Okulumuza geçen Rektör Bilgiç ve kendisine eşlik eden heyet burada öğretim elemanlarıyla bir araya geldi. Toplantı salonunda MYO Müdürü Doç. Dr. Yıldızlı, okulun Türkiye’de OSB içinde kurulu 8 okuldan biri olduğuna işaret ederken “Teknik altyapımızı güçlendirmek ve de nitelikli tekniker yetiştirmek maksadıyla Yükseköğretim Kurumundan yaklaşık 2 milyon TL’ye ulaşan Türkiye’nin en büyük ikinci finansal desteğini aldık. Bununla beraber 7033 sayılı Kanun gereği OSB firmalarıyla yapacağımız iş yeri eğitimi protokolleri doğrultusunda tüm eğitim-öğretim programlarımızı yenileyip güncelledik; artık iş yeri eğitimlerimizle öğrencilerimiz daha tecrübeli ve nitelikli mezun olabilecekler.” diye konuştu.