Samsun ve OMÜ Şehitler için Tek Yürek Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla şehitlerimizin aziz hatırasını anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlediği  "18 Mart Şehitler Yürüyüşü", Üniversitenin, Samsun protokolünün ve Samsunluların geniş katılımıyla gerçekleşti. 10 bin dolayında kişinin bir araya geldiği yürüyüşte Samsun sokakları ay yıldızlı bayraklarla kırmızı beyaza boyandı.

Çocuk, genç, yaşlı her kesimden vatandaşın, şehitlerimiz için tek yürek olduğu yürüyüşe; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Fakülte Dekanları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve Samsun halkı katıldı.

Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünün önünden başlayan yürüyüş, şehitlerimiz ve ülkemiz için atılan sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Anıta kadar süren yürüyüş, civardaki vatandaşlardan da büyük ilgi görerek alkış alırken, üniversite-şehir buluşmasının en güzel örneklerinden biri de sergilenmiş oldu. Vatandaşların bir kısmı da evlerinin balkonlarından salladıkları Türk bayraklarıyla yürüyüşe destek verdi.

Duanın sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin düzenlediği ve Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği "18 Mart Şehitler Yürüyüşü" sona erdi.