Okulumuz 8. Ulusal Kalıpçılık Zirvesinde !

Author: yesilyurtmyo | Date: October 31, 2018

Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesini sağlayacak fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla kısa adı UKUB olan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği tarafından Kocaeli Workinn Otel'de gerçekleştirilen 8. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin katılımcılarından biri de Meslek Yüksekokulumuz oldu. Sektörün önde gelen sivil toplum örgüt liderlerinin, firma yöneticilerinin ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı zirvenin bu yılki ana teması “Havacılık ve Savunma Sanayi” oldu.

Öğrenci ve akademisyenlerini sektörle buluşturma çalışmalar kapsamında 8.Ulusal Kalıpçılık Zirvesinde stant açan Yüksekokulumuz etkinlikte “Endüstriyel Kalıpçılık Programı”nı tanıttı. Gebze Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen zirvede Meslek Yüksekokulumuzun çalışmaları ve “Endüstriyel Kalıpçılık Programı”nı Müdür Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Endüstiyel Kalıpçılık Programını Öğretim Görevlileri, Harun Çolak, Yusuf Yakut, Burhan Sarıoğlu ve 11 Endüstriyel Kalıpçılık Programı öğrencisi tanıttı.

MYO heyeti, standı ziyaret eden sektör temsilcilerine Endüstriyel Kalıpçılık programının Samsun Organize Sanayi Bölgesinde yürüttüğü 3+1 Dönem Eğitim Modeli ile kalıpçı teknikeri yetiştirme, atölye ve laboratuvarlar hakkında bilgi aktardı, karşılıklı görüş alış-verişinde bulundu. Ziyaretçilere MYO broşürleri ve İş Yeri Eğitimi ve Uygulaması Rehberi dağıtıldı. Ayrıca, zirveye katılan akademisyen ve öğrenciler, kalıpçılık sektöründe önde gelen isimlerin sunumlarını izleyerek, ülkemizde ve dünyada otomotiv, havacılık, savunma sanayinde kalıp malzemeleri tasarımı ve yeni üretim tekniklerini tanıma fırsatı buldu.