ISIF 2019 Ödül Sahiplerinden Rektör Bilgiç'e ziyaret

Yazar: yesilyurtmyo | Tarih: 4 Ekim 2019

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) tarafından 2016'dan bu yana düzenlenen ve Türkiye’nin uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında açılan 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda çalışmalarıyla altın ve bronz patent ödüllerine layık görülen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenleri ile öğrencileri, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti. Rektörlük Toplantı Salonu'ndaki görüşmede Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, ödül sahiplerini tek tek tebrik ederek kendilerine başarılarının devamını diledi.

Hibrit Redüktör Sistemi" başlıklı patent başvurusu ile “Altın Patent Ödülü”nün sahibi olan OMÜ Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Yeşilyurt Demir-Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ile doktora öğrencisi Ahmed Elnour Muhammed Mozamel.

Geliştirdikleri "Polar Markalaşma Sistemi" ile Bronz Patent Ödülü'ne ulaşan OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Kalıpçılık Programı öğretim görevlileri Harun Çolak ile Yusuf Yakut.