Okulumuz 8. Dönem Mezunlarını Verdi !!!

Yazar: yesilyurtmyo | Tarih: 1 Haziran 2019

Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulumuz 8. Dönem Mezunlarını Verdi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulumuz 8. Mezuniyet Töreninde, 150 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Meslek Yüksekokulumuzun bahçesinde düzenlenen törene; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu, Bahadır Tıbbi Aletler Genel Müdürü Ahmet Bahadır, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Doğru, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Ferhat Şener, eğitim sürecinde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

“Sizden disiplin, iş ahlâkı ve mesleki yeterlilik bekliyorum” Mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı “Eğitim hayatınız boyunca bilgi ve erdemle donatıldınız. Biliniz ki her mezuniyet başka bir basamağın başlangıcıdır. Okul günlerinizin yakın bir zaman sonra iş günlerine dönüşmesini ümit ediyorum. Sizden beklediğim üç şey var. Disiplin, iş ahlâkı ve mesleki yeterlilik.” dedi.

Gençlerin, milletlerin geleceği ve umudu olduğunu ifade eden Müdürümüz Kemal Yıldızlı şöyle devam etti “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk de ‘bütün umudum gençlerdedir’ sözüyle bu gerçeğe işaret etmiş. İnanıyorum ki size olan inancımızı boşa çıkarmayarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracaksınız.” Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunu, güçlü Türkiye’yi gerçekleştirecek Samsun’un en önemli teknik eğitim kurumu olarak nitelendiren Doç. Dr. Kemal Yıldızlı “Aktif 7 bölüm, bin 100’den fazla öğrenci, nitelikli akademik kadro ve teknik alt yapısıyla Yüksekokulumuz Karadeniz Bölgesi’nin güçlü teknik eğitim okullarındandır. Önümüzdeki eğitim döneminde açacağımız mekatronik programı ve silah sanayi teknik programı ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Bunun yanında bugün mezun olan 150 öğrencimizin 55’i, iş yeri eğitimi ile iş tecrübesi edinme fırsatı yakaladı. İlerleyen dönemlerde bu sayıyı arttırarak tüm mezunlarımızın bu tecrübeyi edinmesini hedefliyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“Mezuniyetinizle iş hayatınızın önündeki ilk engeli aştınız” Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Doğru da öğrencilere şair Necip Fazıl Kısakürek’in şiiriyle seslendi. Doğru “Şairin dizelerinde dediği gibi mezuniyetinizle surda bir gedik açarak önünüzdeki ilk engeli aştınız. Bugün iş hayatınızla aranızdaki duvarın bir parçası daha yıkıldı.” dedi. Mezun öğrencilere okul arkadaşlarıyla bağlantılarını koparmamaları tavsiyesinde de bulunan Doğru, dil bilmenin önemine de dikkat çekti.

“Bu toplumun zirve yaptığı dönemler, sanatta ve zanaatta ön plana çıkmış gençlerle sağlandı” Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in selamını ileterek konuşmasına başlayan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz ise “Hayat başlangıç ve bitişlerle dolu. Ama inanırız ki her bitiş bir son değil, yeni bir başlangıç sebebidir. Bugün de o anlardan birini yaşıyoruz. Gözümüzün nuru öğrencilerimizin mutlu gününde bir aradayız.” diye konuştu. Üniversite-sanayi iş birliklerinin arttırılması gerektiğine de işaret eden Prof. Dr. Metin Yılmaz “Son dönem eğitim reformlarının temel öznesi, mesleki eğitimin arttırılmasına yöneliktir. Ne yazık ki yıllarca mesleki okullar ikinci plana atıldı. Oysa tarihi yapımız içinde yer alan ahilik teşkilatı meslek yüksekokullarının temelidir. Ortaçağ İslam Dünyasında bu toplumun zirve yaptığı dönemler, sanatta ve zanaatta ön plana çıkmış gençlerle sağlandı. “ şeklinde konuştu.

Yüz yıllarca kuşatılan ama fethedilemeyen İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet’in döktürdüğü toplar sayesinde fethedildiğini vurgulayan Metin Yılmaz “İstanbul’u fetheden o toplar akıldı, bilgiydi, yetenekti ve onun sayesinde bu başarılar elde edildi. Yeniden dönüşümü sağlamak istiyorsak sanayi ve üniversite iş birlikteliğini sağlamalı ve hayatta karşılığı olan bilginin hâkim olduğu bir eğitim anlayışı ortaya koymalıyız.” dedi.

Rektör Danışmanı Metin Yıldız tüm katılanların kadir gecesini ve Ramazanını kutlayarak öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Ferhat Şener, okul ikincisi Yusuf Karakuş ve okul üçüncüsü Kerim güvene hediyelerini ve başarı belgelerini Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz takdim etti.

Protokol ve akademisyenlerin elinden başarı belgelerini alan öğrencilerin keplerini coşkuyla fırlatmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.