Okulumuz Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda !

Yazar: yesilyurtmyo | Tarih: 12 Aralık 2018

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın açılışı 7 Aralıkta ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleşen ve 7-9 Aralık tarihlerinde açık kalacak Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nının açılışına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da katıldı. Okulumuzun stant açarak boy gösterdiği fuarda, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı önderliğinde Öğr. Gör. Abdurrahman Tunçer ve Öğr. Gör. Mehmet Ali Tamokur öğrencileriyle birlikte fuarda yer aldı.

Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ise "Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içerisinde yer alan okullar oldukça az sayıda. Türkiye'de sadece 8 okul OSB içerisinde mevcut. Bu kapsamda tekniker adaylarımıza nitelik kazandırmak için donanımla bir araya getirmek istiyoruz. 5 gün 40 saat öğrenciyi sanayiye verip, oradan tecrübeli bir mezuniyet yaşattırmak istiyoruz. Bu kapsamda da kendimiz bir rehber hazırladık ve bunu Türkiye'ye duyurmak istiyoruz. İnsan kaynağımızı sanayi kuruluşları ile paylaşmak ve bu gücümüzden haberdar etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.