Elektrikli Araçlar Ara Eleman Eğitimi

Author: yesilyurtmyo | Date: April 29, 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları (SOYS) Derneği arasında imzalanan protokolle; elektrikli araçları desteklemek için teknik personel yetiştirmeye yönelik 'Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi ve Sertifikasyonu' kursu açıldı.

OMÜ ile SOYS Derneği arasında imzalanan protokolle, mesleki eğitim iş birliği başlatılarak Samsun'da otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan niteliklere sahip teknik elemanların yetiştirilmesi planlanıyor. Üniversite-sanayi iş birliği anlaşması imzalanan anlaşmayla, otomotiv sektörü için teknik personel yetiştirmeye yönelik 'Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitim ve Sertifikasyon' kursu verilecek. 21 kursiyerin 96 saat eğitim veren kurslarda, oto elektrik temel eğitim dersleri Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu tamirhanesinde, batarya teknolojisi ve yönetimi dersleri SAMULAŞ A.Ş. Raylı sistem atölyelerinde ve araç arıza tespit müdahale dersleri ise otomotiv yetkili satıcıları distribütörleri eğitmenlerince yetkili servislerde verilecektir. Eğitim programı sonunda kursiyerler sınava tabi tutulacak.

Kursun açılış töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bugün elektrikli araç tamiri ve bu noktada Ar-Ge çalışmasının altyapısını oluşturacak eğitimin başlangıç ​gününde. SOYS derneğimizle yaptığımız bir protokol ile Türkiye'deki ve toplu elektrikli araçlar, sektörlerdeki dikkatleri almak amacıyla, genel olarak insan karşılamak üzere bir eğitim programı yapıldı. Burada arzu edilen şey, ürün fiyatının ustanın ürettiği malının üzerinde ya da canını tehlikeye atmak için kendi kendini başka yerde öğrenmek, öğrenme çabasının önüne geçmek. Akademide öğretilen bilgiyle pazarlamanın özeti insan üzerinde bir değerlendirme yapıldı. Bunun yayılması üzere bir eğitim programı düzenlendi. Bu 96 saatlik bir eğitim programı. OMÜ'nün Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) üzerinden sertifikalandırılacak ve garantili olarak tanımlanmış parçalara ayrılmış işi karşılayacak insan üretim amacıyla yapılan bir çalışmadır” dedi.

ÜNAL: TÜRKİYE YÜZYILI'NA KATKI SAĞLAMA ARZUSU İÇİNDEYİZ

Eğitimin yaklaşık 6 ay süreceğini söyleyen Rektör Ünal, “Eğitimin bir kısmı yüz yüze, bir kısmı online olarak gerçekleştirilecek. Eğitimin daha ekonomik faaliyet alanı içerisinde çalışmasının fiilen performansının artırılması, sektörle birlikte çalışması olacaktır. Üniversite ile sektörün, sanayinin içi geçiş, iş birliğinin belki model olarak tanımlanabilecek bir başlangıcıdır. Bu nedenle OMÜ olarak böyle bir çalışma bizi son derece mutlu ediyor. Aynı zamanda diğer sektörler için de bir model olarak kullanılabilir. Bu sayede önce bölgemizin, çeşitliliğin aynı zamanda da kapsamlı bilgiyle zengin teknolojiyle bütün dünyada Türkiye Yüzyılı'na katkı sağlama arzusu içerisindeyiz” diye konuştu.

KOÇAK: PROGRAM DEVAMLILIK ARZ EDECEK

Eğitimin sürekli başarısını ve başarısızlıklarını ifade eden SOYS Derneği Başkanı Mehmet Akif Koçak ise, “Bugün burada OMÜ ile SOYS derneğimiz yapılmış bir protokol kapsamında elektrikli araçlara teknik eleman eğitimi için bu program başlatıldı. Fosil yakıttan artık elektrikli araçlara geçiyoruz. Fakat bunların bakımını yapmak teknik elemanımız yoktu. Bu konuda üniversitemiz de bize destek verdi. 96 saatlik bir programın başlangıcını yapıyoruz. Devamında da bu program süreklilik arz edecek ve katkılar sağlayacak. Bizde SOYS olarak desteği artırmak” kullanıldı.