Gıda Teknolojisi Bölümü Öğrencilerinden Mutena Et ve Et Ürünleri Fabrikasına Teknik Gezi

Yazar: yesilyurtmyo | Tarih: 12 Mart 2020

Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Alime CENGİZ eşliğinde Mutena Et ve Et ürünleri fabrikasına teknik gezi düzenledi. Samsun Gıda OSB’de yer alan ve günümüzün en gelişmiş gıda teknolojisiyle donatılmış sayılı tesislerden birine sahip olan Mutena entegre et tesisini gezerek etin farklı ürünlere işlenmesi süreci hakkında bilgi alan öğrenciler kullanılan teknolojiyi de yakından inceleme fırsatı buldular. Teknik gezi sırasında öğrenciler teoride öğrendikleri tekniklerin ayrıntılarını ve uygulamalarını görme imkânı buldu.

Bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan başta sayın Cemal KÜÇÜK olmak üzere Veteriner Hekim Mona ASGHARI, ve Üretim Ustası Yakup SELVİ ve yardımlarından dolayı Bülent YILMAZ’a teşekkür ederiz.