Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Alime CENGİZ eşliğinde Ulusoy Un A.Ş ’ne teknik gezi düzenledi. Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği Fortune 500 listesinde 95. sırada yer alan, un sektöründe ulusal ve uluslararası pazarda büyük bir paya sahip olan ve Samsun Gıda OSB’de açmış olduğu yeni fabrikasında üretim kapasitesini daha fazla artıran Ulusoy Un Fabrikası’nda laboratuvarı gezerek un analizleri ve ekmek kalitesi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra el değmeden makineler ile yapılan üretim hattını gezerek endüstriyel yöntemlerle unun ekmek olma macerasına yakından tanık oldular. Fabrikanın Üretim Müdürü Tacettin Bey verdiği seminerde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Teknik gezi sırasında öğrenciler teoride öğrendikleri tekniklerin ayrıntılarını ve uygulamalarını görme imkânı buldu.
Bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan başta İnsan Kaynakları Uzmanı Kübra AVCI olmak üzere Üretim Müdürü Tacettin YELMENOĞLU ve Kıdemli Üretim Uzmanı Alaattin GÜVEN ve de bize kapılarını açan Ulusoy Un ailesine ilgileri için teşekkür ederiz.