Ek Sınav Duyurusu

  2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda azami eğitim süresini (8 yarıyıl) tamamlamış halen aktif olan öğrencilere, başarısız oldukları dersler için ek sınav yapılacaktır. Ek sınavlara başvuru yapmak isteyen öğrenciler aşağıda verilen Ek Sınav Başvuru Formunu doldurarak 10 Eylül 2021 tarihine kadar eksiksiz bir şekilde Yüksekokulumuz yesilyurtmyo@omu.edu.tr e-posta adresine pdf biçiminde göndermeleri gerekmektedir. Sınav tarihleri ve sınav başvuruları kabul edilen öğrencilerin listesi 12 Eylül 2021 tarihinde web sayfamızda ilan edildikten sonra Ek sınavlar 13-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

NOT: Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği 8. Maddesi gereğince;

1. Ek sınavlara sadece 2020-2021 yılı sonunda azami eğitim süresini (8 yarıyıl) tamamlamış öğrenciler başvurabilir.
  2. Daha önce ek sınav hakkı verilen öğrencilerin ek sınav başvuruları kabul edilmeyecektir.
  3. Ek sınavlara sadece başarısızlıktan kalan dersler için başvuru yapılabilir.
  4. Hiç alınmamış dersler için ek sınav müracaatı yapılamaz.
  5. Ek sınavlar sonucunda ;
    • Ders sayısını beş ve altına indiren öğrencilere 3 yarıyıl,
    • Ders sayısını bire indiren öğrencilere sınırsız sınav hakkı verilir.
    • Ders sayısı altı ve üzerinde kalan öğrencilerin kayıtları silinir.